zondag 31 december 2017

Bonnenverkoop Vliegende Post te Minnertsga
                                            


Bonnen verkoop ten bate van vereniging de Vliegende Post te Minnertsga.

 Zaterdag 13 Januari is het weer zover, de jaarlijkse Tentoonstelling van P.V. de Vliegende Post te Minnertsga. 

Naast de mooiste dieren van de leden van de vereniging bewonderen worden er prachtige prijzen verloot bij het draaiend rad. Dit is niet zomaar een draaiende rad. Henk Bloemsma slaagt er al jaren in om vele sponsoren te motiveren juist aan onze vereniging speciaal wat prijzen beschikbaar te stellen. Van die prijzen waar je als liefhebber echt wat aan hebt.

Daarnaast is er een bonnenverkoop voor jonge duiven. Alle bekende leden van de vereniging hebben een bon beschikbaar gesteld, daarnaast zijn er bonnen van regionale grootheden als Hylke van Dijk, Leeuwarden, Henk Schreuder, Dronrijp(de man van de mooie grasmat van s.c. Heerenveen), Comb. Swart en Zn uit Harlingen, dit jaar een revelatie op de dagfond in Friesland. Wat te denken van de kampioenenmakers uit Noordbergum, de comb. Atema, alleskunner Ruurd Visser uit Holwerd, Klasbakken van der Bei, de Triemen, Oneloft racer Ronald Liemburg uit Franeker, de Buwalda's uit Franeker(Willem dit jaar bij de Generalen on en aangewezen in de afdeling Friesland!) en Anne Lenis uit Joure.

Ik heb het dan nog niet eens over de club grootheden Cor Tolsma, wie kent hem niet, al jaren bij de kampioenen in c.c. de Kuststrook, Louis Nagel, de man met de kleine korf met grootse daden. Een bon van Piet Bron, wie is er niet aan goede duiven geholpen door Piet?

Voor de overnachters stuk voor stuk Teletekstvliegers: Wim de Jong uit Sint Annaparochie(teletekst vanaf St Vincent en Dax de laatste jaren), John Logemann uit Engelum(teletekst vanaf Ruffec en vroege prijzen met hoge prijspercentages in de laatste 4 seizoenen), Bram Wassenaar, tegenwoordig combinatie Wassenaar/IJnsen, (teletekst vanaf Cahors, vroege prijzen op veel vluchten en daarnaast bezitter van diverse duifkampioenen regionaal en afdeling), H. en E. de Ruig, Oudebildtzijl, (teletekst vanaf Limoges en Bergerac de afgelopen jaren). Verder nog van de man met de Batenburg stam, Johannes de Jong uit Holwerd, een prachtige aanbieding.

Ik weet zeker dat er voor iedere liefhebber een duifje te koop zal zijn die het hok kan versterken. En die mannen van de Vliegende Post zijn niet kinderachtig, het wordt vast 1+1 gratis....................

Voorverkoop van de bonnen tot en met 12 Januari 2018 via www.bonnenverkoop.nl, uiteindelijke verkoop in de zaal op 13 Januari, vanaf 15:00.1 opmerking: