zondag 6 januari 2019

Bonnenverkoop en Tentoonstelling op 12-01-2019Bonnenverkoop en tentoonstelling van Postduivenvereniging "De Vliegende Post"te Minnertsga op 12-01-2019 in het clubgebouw aan de Rispinge 1a te Minnertsga.

Sinds jaar en dag de afsluiter van het TT seizoen bij de clubs van het noorden van Friesland. De tentoonstelling staat bekend om zijn gemoedelijke karakter en een verloting die zo vol zit met prijzen dat het onmogelijk is om zonder naar huis te gaan.
Ook met dank aan de sponsoren van dit jaar: Finecto+ en Friechem.

Ook de tentoonstelling is altijd weer de moeite waard. Er zijn weinig clubs te vinden waar er zo veel spreiding is te vinden in de specialisatie van de leden.

Wat te denken aan mannen als Groot, Hogenhuis en Nagel op het sprintwerk.

Allrounders als Drost, de Jong-Winsemius en IJnsen-Wassenaar. De Jong-Winsemius waren dit jaar te bewonderen op het podium tijdens de prijsuitreiking van de afdeling Friesland. Zij behoren tot de Generalen Kort in 2018!

Vergeten we nog dagfond en oneloftrace crack Wassenaar-IJnsen en kampioen sinds jaar en dag Cor Tolsma. Deze man weet zich jaarlijks op een schier onmogelijke locatie tussen de generalen van cc "De Kuststrook" te spelen, met vele kilometers overvlucht. Allround kampioen, vooral met jonge duiven schier onklopbaar!

Aan de andere kant van het duivenspectrum overnacht specialisten als de Jong en Logemann. 

Absolute ster van dit moment is natuurlijk "Keessie Teletekst", oftewel Kees Bruinsma uit Berlikum, met een meer dan formidabele prestatie vanaf Barcelona (1350 km!) afgelopen seizoen met zijn "Foekje". Ga er maar aanstaan: een overvlucht van maar liefst 450 kilometer op de mannen in noord Frankrijk, nog weet Kees zich moeiteloos nationaal en internationaal in de kijker te spelen op DE internationale duivenklassieker. 
Saillant detail: de nestmaat van "Foekje" speelt in hetzelfde weekend, onder moordende omstandigheden, vanaf Dax(1165 km) ook een vroege prijs. We hebben het dus niet over een ééndagsvlieg. Over klasse gesproken!

Voor biedingen op de beschikbare bonnen kunt U klikken op onderstaande link:
http://www.bonnenverkoop.nl/2018/c/bonnenverkopen/pv-de-vliegende-post-minnertsga-568/

Het voorbieden sluit op vrijdag avond 11 januari, zaterdagmiddag is er dan de finale verkoop van de bonnen in het clubgebouw.

We hopen U allen te zien in het clubgebouw aan de Rispinge te Minnertsga vanaf 15:00.

Bestuur en leden VPM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten