zaterdag 23 november 2019

P.V. de Vliegende Post huldigt haar kampioenen

Door Henk Bloemsma

Minnertsga - De duivenvereniging, de “Vliegende Post: heeft haar kampioenen gehuldigd. En zoals gebruikelijk vond dit gebeuren plaats in het gezellige clubhuis van de duivenvereniging aan de Rispinge ! ‘De ongeveer 23 aanwezigen zorgden deze avond voor een prettige ambiance en een gezellige sfeer. Voorzitter Jan Zoodsma opende traditiegetrouw de feestavond en heette iedereen van harte welkom!.
Na iedereen getrakteerd te hebben op koffie en gebak, begon de bestuursleden; Frans de Jong en Anne Drost, met de uitreiking van de prijzen per kampioenschap. Diverse liefhebbers hadden er in allerlei disciplines goede prestaties neergezet. Inzet waren de hok-kampioenschappen en de duif-kampioenschappen. Zo zijn er de vitesse , Midfond , Fond , jonge duiven en natour. Ook de enveloppen met vlees checues en de rollades werden aan de winnaars uitgegeven.
Na de kampioenschappen per onderdeel, waren de allersterksten aan de beurt: de generalen. Het totaal aantal punten uit deze disciplines vormt in bepaalde combinaties een generaal kampioenschap. De belangrijkste exponent (en) van het generaal kampioenschap : in 2019 is geworden ! Comb. ijnsen/Wassenaar bestaan uit de heren, Hans en Bram. Prachtige resultaten behaald; Zo werden zij dit jaar; 1e gen-onaangew 2e gen- aangew, 1 e fond-onaangew. 3e vit-onaangew, 3e vit- aangew, 3e onaangew. Etc……
Tweede generaal en net als verleden jaar werd de Combinatie de Jong/Winsemius uit Sexbierum. Wederom kenden zij een ijzersterk seizoen met vele kampioenschappen !op hun naam ! Hokkampioenen van : 1e vitesse, 1e midfond, 1e jonge duiven, 1e Natoer ! hun erelijst plaatje gaat nog wel even door !
Dit jaar werd Cor Tolsma derde Generaal, al jaren bij de Generalen. Een fantastische liefhebber met goede duiven! Zo werd cor ; 3e gen-onaang, 3e aangew, 1e jong aangew, 2e jong-aangew, 2e vitesse-onaangew, etc………
De overnacht-Matadoren Cees Bruinsma, John Logemann en Wim de Jong werden deze avond ook in het zonnetje gezet. Deze 3 heren behaalden een fenomenale teletekst vermelding met hun overnachtspel. Dat zijn wedstrijden voor de lange adem. Soms wel 1000 kilometer ver weg! En worden meestal op vrijdag middag gelost, dan komen ze op zaterdag thuis !
Cees werd 10 e op Cahors plm. 1050 kilometer van Berlikum, 10e Npo, 14 Nationaal, 19e Noordelijke Unie, 1e geklokte jaarling in Friesland! John Logeman: Dax (1163 km): 2de en 4de, de teletekst duivin “” 592” vliegt hier de 4de prijs, beide duiven vliegen ruim 1:10 NPO
Bergerac (1006 km), 1e in het NIC met de teletekst duivin de “592”, zij speelt ook 2de NPO en 2de S4. Nationaal de 62ste tegen meer dan 24.000 duiven met een overvlucht van 250 km op Zeeuws Vlaanderen.
Ook Wim de Jong kan zich kwalificeren met de collega,s- overnachting liefhebbers, De lossingsstations voor deze categorie liggen ver van de thuisbasis, zoals de klassieker St. Vincent dat op 1167 kilometer van St. Annaparochie ligt, en Wim vierde werd van Friesland.
Verder is de tentoonstellingscommissie druk bezig met de voorbereiding van de show op zaterdag11 januari in het clubgebouw aan De Rispinge in Minnertsga. Daarbij is er onder andere een draaiend rad met prijzen en tot die tijd is er internet veiling op WWW.Bonnenverkoop.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten